Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Hård kritik af Beredskabsforbundet for konsulentansættelse af ulønnet chef

Det ligner en omgåelse. Sådan lyder vurderingen fra formanden for statsrevisorerne, efter at Rigsrevisionen har kritiseret, at Beredskabsforbundet i 2014 hyrede forbundets daværende præsident, Tom Behnke, til at udføre konsulentarbejde for 50.000 kr. Præsidenten er ellers ulønnet, og hverken en kontrakt eller fakturaer viser, hvilke ydelser, som Tom Behnke leverede.

Brandvæsen

Tidligere politimand bliver beredskabschef i Odense

Det bliver en tidligere politimand, som fremover skal stå i spidsen for et af landets største brandvæsener, Odense Brandvæsen. Odense Kommune har ansat den 46-årige Mogens Bjerregaard som ny beredskabschef – en stilling, som Mogens Bjerregaard dog har været konstitueret i siden oktober 2009, hvor den mangeårige beredskabschef, Peter Staunstrup, måtte forlade sin stilling.

Brandvæsen

Brandslukning i Gentofte på vej i udbud

Fra 1. juli 2008 er det slut med kommunal ambulancekørsel i Gentofte, og snart kan det også være slut med kommunal brandslukning. Borgmester Hans Toft (K) har nemlig sat den kommunale forvaltning til at udarbejde et oplæg om udbud af brandvæsenets opgaver. Det beredskab, som sendes i udbud, vil dog komme til at bestå af den mindst mulige bemanding, nemlig holdleder og fem brandfolk. Samtidig skal der indgås faste aftaler med nabokommunerne om assistance – nabobrandvæsenerne er hidtil blevet tilkaldt som led i den storkøbenhavnske aftale om vederlagsfri assistance, men det har gjort Gentofte Kommune grundigt upopulær i nabokommunerne, hvor f.eks. brandvæsenet i Lyngby-Tårbæk Kommune sidste år assisterede Gentofte 15 gange, mens Gentofte kun assisterede Lyngby-Tårbæk en enkelt gang.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Falck ønsker fokus på krav til sygetransport

Falck ønsker fokus på de krav, som kan stilles til køretøjer og chauffører i forbindelse med siddende sygetransport og lægevagtskørsel. Det sker i forbindelse med Folketingets behandling af en ny lov, som giver Falck mulighed for at byde på trafikselskabernes sygetransport – en mulighed, som ellers blev afskaffet sidste år, hvor taxivognmændene fik eneret på opgaverne.

Præhospital

Region Syddanmark forlænger ambulancekontrakt med Falck

Det næste udbud af ambulancekørslen i Region Syddanmark bliver udskudt et år. Ifølge BeredskabsInfos oplysninger har Region Syddanmark således besluttet at gøre brug af en option i regionens kontrakter med Falck, således at kontrakterne på både ambulancekørsel, liggende sygetransport og drift af AMK-vagtcentralen forlænges. Falck skal nu stå for driften frem til den 1. september 2014.

Præhospital

Debat: Nye muligheder og perspektiver i Region Midtjylland

Akutlægebiler er et vigtigt supplement til de primære ambulancer og akutbiler, men de skal også anvendes fornuftigt, for at det giver mening. Derfor roser Lars Borup, der er formand for Dansk Præhospital Selskab, i dette debatindlæg Region Midtjylland for beslutningen om at bringe akutlægebilerne i spil.  

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Direktør dømt for spirituskørsel i udrykningskøretøj

Den 52-årige direktør for to autohjælpsfirmaer skal tilbringe tre måneder i fængsel, ligesom han er blevet frakendt førerretten i tre år. Årsagen er et skæbnesvangert besøg hos en medarbejder en aften i september 2010, som endte med, at den 52-årige udøvede vold mod en tidligere medarbejder og derefter kørte spirituskørsel i en Audi, der også anvendes som udrykningskøretøj. Efter episoden truede direktøren to personer, der skulle vidne i sagen – og det var volden og vidnetruslerne, som udløste den ubetingede fængselsstraf.

Autohjælp

SOS International går ind på det finske marked for autohjælp

Danske SOS International går nu ind på det finske marked for autohjælp og vagtcentralydelser. Det sker gennem købet af Assistance Finland, som driver en landsdækkende vagtcentral og desuden råder over et netværk af 50 lokale autohjælpsvirksomheder. Dermed vil SOS International kunne sælge autohjælpsydelser til forsikringsselskaber og til de bilimportører, som tilbyder mobilitetstjenester.

Autohjælp

Autoreddere får sikkerhedsuddannelse i elbiler

Det er ikke uden risiko, når reddere rykker ud med assistance til forulykkede elbiler. I værste fald kan det være forbundet med livsfare, hvis man ikke er grundigt uddannet i sikkerhedshåndtering af el- og hybridbiler. Derfor har SOS Dansk Autohjælp nu sendt første hold autoreddere på sikkerhedsuddannelse.

Fra arkivet – Politi

Politi

Ny båd til Fyns Politi

Fyn med tilhørende øer har mere end 1.000 km. kystlinje og talrige større og mindre havne. Nu har Fyns Politi – ligesom flere andre politikredse – sat en ny båd i drift. Det er tale om en RIB (Rigid Inflatable Boat), som er en båd, der har en fast bund og gummipontoner på siderne. Båden har en motorkraft fra 130 hk til 600 hk og kan sejle med hastigheder på op mod 50 knob eller ca. 90 km/t.

Politi

Politiet: Vi tager kritik af alarmcentraler meget alvorligt

Der har de seneste dage i medierne været rejst kritik af politiets alarmcentraler. “Det er en kritik, der gør indtryk. Der skal ikke være tvivl om, at når borgerne ringer for at få hjælp, så skal de også have det hurtigt og uden diskussion. Derfor tager vi kritikken til os og spørger selvfølgeligt os selv, hvordan vi kan gøre det bedre”, siger politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi, der driver den ene af politiet to alarmcentraler.

Brandvæsen

Banedanmark er nu også på SINE

Banedanmark blev i foråret godkendt til at anvende beredskabets fælles radionet, SINE, og nu er Banedanmark så klar til at kommunikere med beredskaberne ved større ulykker eller driftsforstyrrelser på jernbanenettet. Banedanmark hører til gruppen af brugere på SINE, der har fået adgang til beredskabernes fælles radionettet som ”Andre aktører”.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook